Få et interview når du søger medarbejdere

En samtale burde dog også i høj grad indeholde samtaler om hans tidligere arbejdserfaringer og evt. tidligere arbejdspladser.

Når du er i gang med at søge medarbejdere til den hurtigt voksende virksomhed skal du altid sørge for at få et ansættelsesinterview således at du har prøvet at snakke med medarbejderen og ved hvilken type han er.

Formålet med et ansættelsesinterview når du søger medarbejdere er selvfølgelig at undgå de mennesker som ikke har gjort sig nogen form for umage når de skal møde op til dig. Du vil vel gerne sikre dig at medarbejderen ønsker at arbejde i virksomheden?

Indhold i et interview når du søger medarbejdere

Når du skal i gang med dit interview vil du selvfølgelig gerne have at dine medarbejdere har forberedt sig – ligesom at de slukket deres mobiltelefoner og hvad der ellers kan forstyrre en samtale.

Ovenover er betegnelsen på respekt – men husk, du skal også vise respekt for at gøre dig fortjent til respekten.

Et interview plejer at indeholde indledende spørgsmål som viser om medarbejderen du søger har gjort sit hjemmearbejde. Efterfølgende kan man bevæge sig over til personlige spørgsmål såsom hvorfor ansøgeren har valgt den uddannelse han nu har.

Det er oplagt at spørge ind til tidligere arbejdserfaringer og i tilfælde af at ansøgeren er blevet fyret – hvorfor blev han fyret?