Er jeg en arbejdsgiver med det fulde ansvar hvis jeg får en Borgerstyret Personlig Assistance?

Det korte svar er ja. Dog kan du vælge hvorvidt du gerne vil være en arbejdsgiver overfor de ansatte, eller om du vil have at der er andre som skal påtage sig denne opgave.
I vore dages Danmark findes der flere foreninger og private virksomheder som arbejder dagligt med at varetage det det kræver at være en arbejdsgiver. Det er også disse firmaer som tilskuddet så vil blive udbetalt for.
At lade en privat virksomhed stå for din BPA ordning, har dog også visse fordele. En af disse konsekvenser er at du skal forhandle dig til en god aftale, således at hele tilskuddet ikke blot bliver brugt på at betale denne private virksomhed.
Derudover skal en aftale med en virksomhed også være inde for de rammer som kommunen har vurderet. Ja, alt i alt er det en god idé at få en rådgiver med inde over forløbet såfremt du ikke har prøvet dette endnu.
Hvis du vælger at uddelegere arbejdet til en privat virksomhed vil du dog stadig skulle kunne være en arbejdsleder for at kunne modtage en BPA ordning.

Kommunen kan lære dig at være en arbejdsgiver hvis du skal modtage tilskud til din BPA ordning

Kommunen forstår dog godt hvis der er mange som modtager BPA som ikke har prøvet det at være arbejdsgiver før. Derfor kan kommunen rådgive dog og give dig forskellige kurser som hjælper dig med at gøre hele det arbejde lettere.
Der er flere forskellige kurser inde for dette, men som udgangspunkt er det:
Juridiske opgaver med ansættelse og afskedigelse af dine ansatte
Lave et ansættelsesbevis til dine ansatte
Udbetale løn korrekt (dette kan også gøres gennem en tredjepart)
Indberette skat, få tegnet de rigtige forsikringer samt indbetaling af ferie, barselsfond og ATP.